Maak een afspraak >

Tips & tricks en behandelingen tegen wallen en donkere kringen onder de ogen

Zoals in je mijn vorige nieuwsitem kon lezen, begint een minder vermoeide uitstraling met een gezonde leefstijl en voldoende rust. Maar heb je af en toe toch last van wallen en kringen? Dan kun je de volgende tips nog even uitproberen:

#1 Drink voldoende water
Zorg vooral dat je voldoende drinkt. Gemiddeld wordt er aangegeven dat 1,5 liter voldoende is, echter adviseer om dagelijks zeker 2 liter te drinken. Het klinkt wellicht tegenstrijdig dat je wallen en vocht onder je ogen kunt tegengaan door voldoende water te drinken. Maar dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaatjes onder jouw ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen tot gevolg. Voldoende vocht zorgt er echter juist voor dat je vochthuishouding zijn werk optimaal kan doen en overtollig vocht wordt afgevoerd. een goede vochthuishouding is dus uitermate belangrijk om vochtophoping onder de ogen te voorkomen.

#2 Bloedvaten verkoelen
Een ouderwetse tip is om een koud washandje of ijsblokjes tegen je ogen aan te houden. Door de kou trekken bloedvaten in je huid samen, zodat vocht langzaam wordt afgevoerd. Hierdoor 'krimpen' je wallen. Je kunt dit overigens ook met twee schijfjes koude komkommer doen want komkommer zorgt ervoor dat de zwelling wegtrekt. Als nabehandeling kun je een paar minuten zakjes kamillethee op je ogen laten rusten, deze hebben een verachtende werking.

#3 Vochtherstellende oogproducten
Om donkere kringen en wallen onder jouw ogen te vermijden, kan je best de juiste vochtregulerende oogproducten gebruiken. De Pascaud EyeBoost Gel bevat paardenkastanje extract. Dit extract werkt sterk vochtafdrijvend en zorgt voor vermindering van vochtwallen evenals donkere kringen. Tevens vernauwt en versterkt het de bloedvaten. Deze ooggel bevat 3 krachtige peptiden voor versteviging en verstrakking van de huid en vormt een ideale basis voor een mooie oogmake-up.
De EyeCare Cream heeft een sterk verzorgende en vochtafdrijvende werking. Het hydrateert en beschermt de kwetsbare huid rondom de ogen.
Voor een extra inetnsieve werking combineer je de beide producten. Breng de EyeBoost Gel aan en na enkele minuten de EyeCare Cream eroverheen aanbrengen.
De oogproducten niet inwrijven, maar deze zachtjes deppen op de huid en vervolgens rustig laten intrekken.

eye producten.png

#4 Oogmassage
Een eenvoudig, snel en goedkoop middel om snel je wallen te laten slinken is een korte massage. Masseer voorzichtig met je vingertoppem de onderkant van je wallen. Zo zorg je ervoor dat de afvalstoffen door het bloed worden afgeboerd, en dit zorgt er ook weer voor dat je wallen slinken.

#5 Camouflage
Je kunt je donkere kringen ook altijd nog met make-up enigszins camoufleren. Gebruik hiervoor een camouflagecrème die net een tintje lichter is dan je eigen huidskleur.

#6 Marmatrix oogmasker
Je kunt ook ons oogmasker met gevriesdroogde algen gebruiken om je wallen en kringen te bestrijden. Het vliesmasker zorgt voor een directe vermindering van expressielijtjes en hydrateert de huid rond de ogen. Daarnaast worden grove poriën zichtbaar verminderd en wordt het energieniveau van de huid sterk verbeterd. Het vliesmasker onder de ogen positioneren en bevochtigen met de activator vloeistof. Vervolgens 20 minuten in laten werken. Je ogen zullen er minder vermoeid uitzien, je vochtwallen en donkere kringen zullen verminderen.

Maak gebruik van deze speciale actie!
(deze actie is geldig tot 1-12-16 en zolang de voorraad strekt)

huid visie marmatrix eye mask november actie.png


Bron: Pascaud

Terug naar nieuwsoverzicht