Maak een afspraak >

Kraaienpootjes: botox en fillers VERSUS een 100% biologisch alternatief

Kraaienpootjes, niemand ontkomt er aan. Zodra je wat ouder wordt komen ze vroeg of laat tevoorschijn. De rimpeltjes aan de zijkant van je ogen, die ook wel eens de vriendelijke benaming lachrimpels krijgen, kunnen storend werken en een indruk geven dat je er vermoeid uitziet of ouder lijkt dan dat je daadwerkelijk bent. Daarom is het voor veel mensen belangrijk dat deze kraaienpootjes behandeld worden zodat je er weer jeugdig en fris uitziet. In deze blogpost achterhalen we hoe kraaienpootjes ontstaan en wat we er allemaal tegen kunnen doen.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?
Als je je ogen samenknijpt wanneer je tegen de zon in moet kijken of hard moet lachen, verschijnen er vaak lachrimpels. Als je jong bent dan zijn deze rimpels maar tijdelijk zichtbaar. Zodra je stopt met lachen of niet langer tegen de zon inkijkt, trekt de huid weer strak. Op latere leeftijd ontstaan er echter groeven in de huid die niet meer verdwijnen. De zogenaamde kraaienpoten. Kraaienpootjes zijn dus rimpels aan weerszijden van de ogen die verschijnen bij het lachen en het toeknijpen van de ogen. Kraaienpootjes nemen toe bij een overactiviteit van de oogkringspier (musculus orbocularis oculi) die verbonden is met de huid rondom de ogen. Wanneer deze spier samentrekt plooit de huid en ontstaan er rimpels.

Hoe kunnen we kraaienpootjes verhelpen?
Kraaienpootjes ontstaan door overactiviteit van de oogkringspier. Er zijn verschillende behandelingen die ervoor zorgen dat de oogkringspier zich terug ontspant zodat de kraaienpootjes vervagen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. De meest voorkomende manier waarop kraaienpootjes behandeld worden is met botox, maar onze BioSkinJetting® en -Smoothing techniek is een 100% biologisch alternatief voor deze inspuitingen!
Hieronder worden de verschillende behandelingsmethoden kort toegelicht.

Botox®
Botox® of botulinetoxine is een neurotoxisch gif dat door een bacterie wordt geproduceerd. Oorspronkelijk is het een geneesmiddel wat door de neurologen in ziekenhuizen ingezet wordt om spierspasmen te behandelen. Maar vandaag de dag wordt het preventief tegen rimpels gebruikt en maakt het mimische rimpels minder zichtbaar en zorgt er voor dat ze niet dieper worden. Een injectie met botulinetoxine blokkeert de zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen. Het effect is zichtbaar na zo'n 3 tot 7 dagen en houdt enkele maanden aan.

Fillers
Wanneer er al diepe impels zichtbaar zijn, kiezen mensen vaker voor een filler, een injectie met hyaluronzuur die onder de huid wordt ingebracht. Deze vult de rimpels als het ware op waardoor deze minder zichtbaar wordt. Hyaluronzuur is van nature in ons lichaam aanwezig en maakt de huid veerkrachtig en zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen die collageen en elastine aanmaken. Fillers met hyaluronzuur kennen bijna geen allergische reacties en geven direct resultaat. Zo'n filler is een tijdelijke oplossing (gemiddeld 9 tot 12 maanden) voor rimpels omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken.

BioSkinJetting® en -Smoothing
Als je kiest voor een 100% biologische en veilige manier voor rimpelcorrectie dan is de BioSkinJetting® en -Smoothing techniek een super alternatief voor inspuitingen. Je behoudt je natuurlijke look maar de  lijntjes worden verzacht. Het gebied rondom de rimpel wordt eerst glad gestreken met een hoogfrequent signaal (dit noemen we de BioSkinSmoothing techniek). Daarna wordt de rimpel met een fijn naaldje van de onderste huidlaag losgemaakt (dit is de BioSkinJetting® techniek). De huid reageerthierop met de aanmaak van nieuw collageen, waardoor er van binnenuit een natuurlijke en eigen opvulling ontstaat.

Waarom ik geen voorstander van botox® ben
Ik ben niet bang voor naalden, maar er is één ding waar ik fel op tegen ben om rimpels mee te bestrijden: dat is het injecteren van neurotoxines of het injecteren van botulinetoxines. Ik werk met het merk Pascaud en samen delen we dezelfde gedachten hierover.
Artsen die met neurotoxines werken willen graag aantonen dat het middel veilig is omdat het al meer dan 30 jaar in de neurologie toegepast wordt en vele klinische studie heeft. Maar dan verwijzen ze naar medische indicaties als spasmen en migraine, maar nu gaat het over cosmetische toepassingen waarvoor natuurlijk geen strikte noodzaak bestaat.

Daarnaast tonen sommige recente onderzoeken aan dat botulinetoxinen niet blijven zitten waar ze ingespoten zijn en dus ook naastgelegen cellen ontspannen en vergftigen. Maar wat voor mij een belangrijke reden is waarom ik tegen het injecteren van botulinetoxines ben, is dat het lichaamsvreemd materiaal is, sterker nog het is gif (toxine=gif). We moeten ons lichaam niet extra belasten met stoffen die lichaamsvreemd zijn. Met Pascaud willen we ons lichaam juist ondersteunen en stimuleren!

Bovendien werkt het effect van neurotoxinen verslavend want je wilt altijd zo rimpelloos uit blijven zien. Maar wat zijn de cosequenties voor je immuunsysteem als je jaar na jaar toxines laat injecteren? Met het merk Pascaud kies ik voor het omgekeerde, detoxeren (ontgiften) in plaats van botoxeren (gif toedienen.)
Bron: Pascaud
 
Terug naar nieuwsoverzicht