Maak een afspraak >

Darmflora

Dat een goede darmflora van belang is weten we allemaal maar waarom deze van belang is en welke invloed deze op het lichaam en de huid heeft en hoe we deze kunnen herstellen of ondersteunen, dat gaan we in dit blogartikel voor jullie uit de doeken doen.

Veel gezondheidsklachten die je niet zo snel met je darmen  in verband zou brengen ontstaan als gevolg van een onbalans in de darmflora. Enkele voorbeelden zijn: opgeblazen buik, buikpijn, allergieën, astma, huidproblemen (b.v. acné, eczeem), gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid, hoofdpijn of migraine, stress, ...

Het lijken misschien onschuldige klachten, maar bij een niet goed werkende spijsvertering krijgen de voedingsstoffen die je binnen krijgt geen kans om goed opgenomen te worden door je lichaam. Voor een goede spijsvertering is het dus belangrijk dat je darmflora in balans is, wat wil zeggen dat je voldoende 'goede bacteriën' of pro-biotica in je darmen moet hebben. Deze bacteriën beschermen je via allerlei mechanismen tegen kwaadaardige indringers van buiten en houden je lichaam gezond.

Lees hier het volledige artikel en kom te weten wat je kunt doen om je darmflora gezond te houden.

Terug naar nieuwsoverzicht